Naha kuring kedah nganggo panyaring anisotropik pikeun medan perang? (2023)

Anisotropic Filtering mangrupikeun setélan dina Panel Kontrol NVIDIA (kadangkala ogé dina kaulinan), anu dipikanyaho ku sababaraha pamaén sahingga jarang diatur leres pikeun Medan Perang (4, 5 & 2042). Salami waktos aktif kuring, kuring sok nguruskeun setélan téknis anu rada teu dipikanyaho ieu pikeun mastikeun yén kuring sahenteuna henteu ngagaduhan kalemahan dina 1 on 1.

Sateuacan urang lebet langkung jero, kuring bakal masihan anjeun jawaban umum pikeun patarosan naha éta masuk akal pikeun ngagunakeun setélan ieu dina medan perang.

Ngarujuk kana tolok ukur ti komunitas kaulinan, ngamungkinkeun panyaring anisotropik di Medan Perang umumna disarankeun pikeun pamaén kasual. Ketajaman gambar ningkat pisan dina jarak anu langkung jauh. Karugian kinerja dina FPS aya dina rentang hiji-angka low.

Kami parantos ngurus sababaraha pilihan setting (cache shader, anti-aliasing, dlss jsb) dina blog urang, sareng Ieuh anjeun tiasa mendakan tulisan kami sateuacana ngeunaan topik ieu.

Sareng ayeuna, hayu urang luncat!

Duh, antosan sakedap. Upami anjeun resep topik ieu dina bentuk pidéo, kami ngagaduhan anu leres di dieu:

Ngan klik dina fungsi CC di katuhu handap pikeun terjemahan dina basa anjeun sarta pilih basa anjeun. Tip gancang: Upami subjudul aya dina jalan, anjeun ngan saukur tiasa mindahkeun ka tempat anu sanés nganggo beurit.

Naha anjeun resep kana pidéo? Ngalanggan channel kami sareng kéngingkeun béja nalika kami nyebarkeun anu énggal.

Catetan: Tulisan ieu ditulis dina basa Inggris. Tarjamahan kana basa sanés panginten henteu nyayogikeun kualitas linguistik anu sami. Kami nyungkeun hapunten tina kalepatan gramatikal sareng semantik.

Naon Anu Nyaring Anisotropik Dina Kontéks Kaulinan?

Anu mimiti, kedah disebatkeun yén aya dua cara pikeun nyetél panyaring anisotropik:

  1. dina Panel Kontrol NVIDIA
  2. dina ménu kaulinan

Setélan standar dina panel kontrol NVIDIA nyaéta "aplikasi dikawasa." Ku kituna, setelan dina-game mawa pangaruh, sarta lolobana kaulinan, utamana FPS kaulinan, boga pilihan setelan pakait. Medan perang téh teu salah sahiji ieu. Nanging, anjeun gaduh pilihan pikeun ngadamel setélan anu cocog pikeun kaulinan ieu dina panel kontrol NVIDIA.

panel kontrol nvidia nyaring anisotropik
Upami anjeun hoyong kaulinan Anjeun make setelan na, pilih Aplikasi-dikawasa

Dina ménu di-game, anjeun bakal manggihan setelan ieu disingget jadi AF, sarta kalawan sababaraha pilihan pikeun milih tina, anjeun kudu nyaho naon eta sateuacan Anjeun bisa balik sarta ngarobah setelan sakumaha per will Anjeun.

Nyaring anisotropik aya hubunganana sareng tékstur, ngajantenkeun barang langkung realistis dina pangalaman kaulinan.

Nanging, tékstur ngagaduhan masalah anu upami henteu aya panyaring anu diterapkeun ka aranjeunna, objék anu caket katingali saé, tapi anu jarakna henteu nuturkeun pola ieu. Ieu mangaruhan midangkeun.

Nyaring anisotropik mangrupikeun mode nyaring anu langkung maju tibatan saringan bilinear sareng tri-linier sabab modeu ieu ngirangan aliasing dina tékstur.

Salaku hasilna, objék jauh di Battlefield sigana leuwih kualitas luhur, utamana lamun ditempo dina sudut ekstrim.

Contona, upami anjeun ngarasakeun pangalaman simulator hiber, AF bakal mantuan nyieun bagian jauh tina landasan kasampak leuwih jelas bari badarat pesawat. Upami AF henteu diaktipkeun, pamaén bakal ngalaman kasusah anu ekstrim pikeun ngaidentipikasi barang anu lokasina langkung tebih.

Sanaos panyaring tékstur tiasa henteu langkung nungtut sapertos téknik perbaikan kualitas visual anu sanés, AF masih mangrupikeun fitur anu pikaresepeun pikeun GPU. Sahingga nalika anjeun engkol up nilaina, kinerja bisa nyandak hit.

Gumantung kana hardware anjeun, anjeun tiasa atanapi henteu tiasa ngaraosan turunna laju pigura, tapi nilai mémori video anu langkung luhur dianggo nalika AF diaktipkeun dibandingkeun sareng nalika henteu.

Janten, dina kecap anu sederhana sareng nyimpulkeun panyaring anisotropik dina konteks kaulinan, Tanpa fitur AF diaktipkeun dina kaulinan, item jauh kaciri rumeuk. Masih, nalika anjeun ningkatkeun nilai AF, aranjeunna janten langkung jelas.

Rekomendasi jujur: Anjeun gaduh kaahlian, tapi beurit anjeun henteu ngadukung tujuan anjeun sampurna? Pernah bajoang deui sareng cengkraman mouse anjeun. Masakari jeung paling pro ngandelkeun dina Logitech G Pro X Superlight. Tempo sorangan kalawan review jujur ​​ieu ditulis ku Masakari or pariksa kaluar rinci teknis dina Amazon ayeuna. Beurit kaulinan anu cocog sareng anjeun ngajantenkeun bédana anu signifikan!

Sabaraha Saringan Anisotropik mangaruhan Kinerja Di Medan Perang?

Kaulinan penembak jalma kahiji nyaéta sési knockout gancang dimana anjeun némbak musuh anjeun dina sababaraha detik atanapi ditembak ku aranjeunna.

Dina sési kaulinan sapertos kitu, musuh lokasina di sadaya jarak sareng nyerang anjeun ti unggal arah.

Penting pisan pikeun gaduh gambar anu jelas ngeunaan pamaén sanés anu sanés ngan ukur caket sareng anjeun tapi ogé anu lokasina jauh.

Sakumaha anu disebatkeun sateuacana, objék sareng barang anu lokasina jauh sigana kabur sareng panyaring Anisotropik dipareuman. Ieu tiasa gaduh dampak anu signifikan dina kumaha anjeun ilubiung dina Medan Perang.

Bayangkeun kaayaan dimana anjeun ngalakukeun anu saé pisan ku ngaleungitkeun sadaya pamaén anu caket sareng anjeun.

Sanajan kitu, sakumaha AF dipareuman, anjeun teu boga pamanggih naon anu lumangsung jauh ti anjeun.

Malah lamun mutuskeun wengkuan kaluar musuh nu shooting di anjeun ti kajauhan, anjeun bakal boga saeutik mun euweuh kasuksésan salaku gambar bakal rumeuk, sahingga anjeun moal bisa gancang ngaidentipikasi musuh.

Ayeuna bayangkeun kaayaan anu sami dimana anjeun tiasa gancang ngabédakeun pamaén musuh tina objék sanés anu jauh ti anjeun.

Dina kaayaan ieu, anjeun henteu ngan ukur tiasa nyalametkeun diri tina lawan sapertos kitu dina kaulinan FPS gancang tapi ogé bakal tiasa ngaleungitkeun éta gancang.

Ku kituna, dina basa sejen, kinerja pamaén 'dina kaulinan shooting jalma kahiji béda pisan on naha AF dihurungkeun atanapi henteu.

Upami AF dihurungkeun, kinerja pamaén biasana langkung saé tibatan anu dipareuman.

Tangtu, ngaktipkeun AF henteu hartosna yén éta bakal ngaronjatkeun kinerja anjeun sarta ujug-ujug meunang sagala kaulinan Anjeun. Tapi bisa mantuan dina sababaraha kaulinan kalayan jarak jauh.

Naha Nyaring Anisotropik Nyababkeun Input Lag Dina Medan Perang?

Nyaring anisotropik mangrupikeun prosés anu ngabutuhkeun sumber daya. Éta guzzler nalika nganggo mémori GPU. Lamun setelan hardware boga VRAM kawates, input lag naek mun anjeun ngaronjatkeun setelan AF.

Latensi tiasa hartosna bédana antara meunang sési anjeun atanapi kaleungitan sadayana.

Janten ati-ati upami hardware anjeun henteu kelas luhur.

Kusabab waktos réaksi pamaén di Battlefield aya dina fraksi sadetik, reureuh leutik ieu dina input tiasa cukup pikeun ngarusak sési kaulinan anu sampurna.

Éta ogé penting pikeun disebatkeun yén lag input kusabab AF langsung gumantung kana setélan panyaring Anisotropik anu dipilih ku pamaén.

Janten, upami anjeun gaduh pangaturan hardware anu biasa-biasa waé, anjeun panginten henteu gaduh kamampuan pikeun naékkeun nilai AF ka 8x atanapi 16x. Nanging, nalika anjeun milih setélan 4x pikeun AF, éta tiasa dianggo sampurna.

Janten, anjeun tiasa nganggo setélan AF anu béda-béda salami sési panémbak jalma kahiji pikeun nangtukeun beban maksimal anu tiasa ditanggung GPU anjeun.

Kuring nganjurkeun dimimitian ku nilai handap, jeung lamun teu ningali sagala lag input, anjeun bisa tetep ningkatkeun nilai na ka titik dimana anjeun mimiti ngarasa lag.

Lamun anjeun ngarasa yén lag geus mimiti muncul, balikkeun setelan ka nilai saméméhna, sakumaha ieu beban maksimum nu GPU anjeun bisa tahan.

Ngaktipkeun panyaring anisotropik nyababkeun lag input pangluhurna, bédana antara panyaring 2x sareng 16x teras henteu langkung luhur dibandingkeun. Janten upami anjeun parantos perhatikeun lag input sareng panyaring anisotropik 2x, dasarna anjeun kedah mareuman panyaring anisotropik. Saatos éta, sistem anjeun ngan ukur tiasa dianggo sareng nyaring tékstur bi- sareng trilinear.

Nyaring anisotropic teu ampir jadi sumberdaya-consuming sakumaha anti aliasing, contona, sarta lamun boga kartu grafik alus, eta moal ngabalukarkeun sagala lag input serius noticeable.

Saringan Anisotropik Mana Anu Pangsaéna Pikeun Medan Perang?

Pikeun terang anu Anisotropic Filtering anu pangsaéna pikeun kaulinan FPS, urang kedah terang heula pilihan AF umum anu disayogikeun ku judul kaulinan pikeun pamaén. Biasana aya opat pilihan sapertos kieu:

  • 2x
  • 4x
  • 8x
  • 16x

Teu aya aturan anu sesah sareng gancang ngeunaan nilai panyaring Anisotropik anu pangsaéna pikeun kaulinan penembak jalma kahiji.

Sanaos leres yén langkung luhur nilai AF, langkung saé kualitas gambar. Sanajan kitu, eta bakal overstatement mun nyebutkeun yén anjeun ngan bisa sapi nepi nilai AF ka 16x pikeun meunangkeun hasil pangalusna.

Ieu tiasa leres dina utopia, tapi anjeun diwatesan ku pilihan hardware anjeun dina kaayaan kahirupan nyata.

Upami Anjeun gaduh GPU tinggi-tungtung kawas RTX kalawan kavling tur loba VRAM, ngaronjatkeun nilai AF mun 16x jawaban pangalusna.

Nanging, upami anjeun nganggo GPU low-end sareng ngan ukur hoyong gaduh pangalaman kaulinan anu pangsaéna dina Medan Perang kalayan hardware kawates ieu, anjeun kedah ngarobih setélan sakedik pikeun ngamangpaatkeun sési kaulinan penembak jalma munggaran anjeun.

Anjeun tiasa sacara acak milih nilai AF salami sési anu béda sareng ningali naon anu pangsaéna pikeun anjeun.

Éta ogé penting pikeun disebatkeun yén milih nilai AF anu sami pikeun dua judul kaulinan anu béda bakal gaduh hasil anu béda.

Salaku conto, lamun milih nilai AF sakumaha 2x di Call of Duty & Medan perang, anjeun moal meunang hasil anu sarua.

Ieu kusabab judul kaulinan anu béda-béda dikembangkeun ku cara anu béda, sahingga milih hiji nilai henteu ngahasilkeun hasil anu sami pikeun sadayana.

Janten, dina kecap anu saderhana, teu aya nilai tunggal AF anu tiasa disebat salaku anu pangsaéna pikeun sadaya kaulinan penembak jalma kahiji, sareng éta sadayana turun ka judul kaulinan anu dipertimbangkeun sareng hardware anu dimaksud.

Pikiran Akhir dina AF pikeun Medan Perang

Dina kacindekan, dina kaulinan kalayan jarak badag, éta bisa jadi mangpaat pikeun katingal ngadeukeutan dina anisotropic nyaring, disadiakeun yén sistem Anjeun ngarojong eta. Hanjakalna, sapertos ampir sadaya setélan, anjeun kedah berkorban sareng sistem anu langkung lemah.

Contona, dina kaulinan kawas Valorant, dimana ukur ngempur melee aub, jeung grafik pisan bersih, anisotropic nyaring moal nyieun loba bédana a. Ieu malah bisa ngakibatkeun input lag teu perlu.

Tapi dina kaulinan kawas Call of Duty or PUBG, Hiji tés tina setélan béda pasti luyu pikeun gamers ambisius.

Upami anjeun gaduh patarosan ngeunaan postingan atanapi pro kaulinan sacara umum, nyerat kami: contact@raiseyourskillz.com

Masakari - moep, moep sareng kaluar!

Urut pamaén pro Andreas "Masakari" Mamerow parantos janten tukang game aktip salami 35 taun, langkung ti 20 di antarana dina pamandangan kalapa (Esports). Dina CS 1.5/1.6, PUBG sareng Valorant, anjeunna parantos mingpin sareng ngalatih tim dina tingkat anu paling luhur. Anjing kolot langkung saé ngagigit...

Top-3 Tulisan Patali ngeunaan Medan Perang